Naujienos

Tarptautinis projektas „Babelio bokštas“ pradėtas edukacijomis mokyklose

Nuo rugsėjo 6 dienos Kauno rajono mokyklose prasidėjo tarptautinio projekto „Babelio bokštas“ interaktyvaus teatro dirbtuvės, skirtos jaunimui nuo 14 metų. Režisierės Agnės Sunklodaitės ir dviejų profesionalių aktorių vedami užsiėmimai vyko 4 skirtingose Kauno rajono mokyklose.


Pirmoji edukacija vyko Prano Dovydaičio gimnazijoje Čekiškėje, vėliau kūrėjai aplankė Vytauto Didžiojo Universiteto Ugnės Karvelis gimnaziją Akademijoje, Garliavos Jonučių progimnaziją ir Kauno r. Zapyškio pagrindinę mokyklą. Kartu su režisiere iš Norvegijos Hilde Brinchmann projekto partneriai bei režisiere Agne Sunklodaite parengė jaunimui klausimyną, interaktyvias užduotis, kurios padėtų išgryninti spektaklio mintį, formą, pateikimo būdą. Edukacijų metu režisierė Agnė Sunklodaitė ir aktoriai kalbėjosi su jaunais žmonėmis jiems aktualiomis temomis, jas sprendė vaidybinėmis priemonėmis, kurios veikė kaip pagalbinė priemonė identifikuoti problemas, skatinanti kritiškai vertinti supančią aplinką, žadinanti kūrybiškumą. Dirbtuvių metu surinkta medžiaga bus naudojama tarptautinio spektaklio „Babelio bokštas“ pjesės kūrimui.

Tarptautinis projektas „Babelio bokštas“ yra skirtas 14-16 m. paauglių auditorijai. Jo tikslas – pažvelgti į globalias problemas jauno žmogaus akimis, jas aktualizuoti interaktyvaus teatro kalba, skatinti jaunimo kritinį mąstymą. Kasdieną visuomenę pasiekia informacija apie geopolitines permainas. Kaip jas vertina jaunas žmogus? Kaip jis mato save jose, kokią  ateitį mato, rūpinasi ar ne dėl klimato kaitos, dėl demokratiškumo principų nykimo šiuolaikinėje visuomenėje, ar mato save kaip individą ar visuomenės narį? Spektaklio režisierė iš Norvegijos Hilde Brinchmann, remdamasi gerai žinomu bibliniu motyvu apie Babelio bokštą, konstruos epinį pasakojimą apie tikėjimą ir galimybes, o spektaklio dalyvius kvies tapti istorijos pasakotojais.

Projekto kūrimui susibūrė interaktyvaus ir įtraukiančio teatro jaunimui profesionalai – tarptautinio tinklo PIYL (Participate in Your Life) nariai: Nacionalinis Kauno dramos teatras (Lietuva), K:13 (Norvegija), kompaniją „Bird and Bat“ (Islandija), Kava Kulturalis Muhely Egyesulet teatras (Vengrija, Budapeštas). Premjeros vyks 2022 metų rugpjūčio 19, 20 dienomis Nacionaliniame Kauno dramos teatre ir 23 dieną Čekiškėje ( Kauno raj.), vėliau spektaklis „Babelio bokštas“ su NKDT trupės aktoriais bus įtrauktas į teatro repertuarą. 

Tarptautinis projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūra“ kvietimo „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ir „Erasmus+“ lėšomis.

Spektaklio režisierė Hilde Brinchmann (Norvegija, Oslas), scenografė, Signe Gerda Landfald (Norvegija, Oslas), kostiumų dizainerė Helena Andersson (Norvegija, Oslas). 

Nuotraukose – edukacijos P. Dovydaičio gimnazijoje akimirkos

 
NKDT informacija ir nuotraukos
 

Media galerijos

Bendraukime